Свет

Белгија: Новото невреме предизвика дополнителни штети

Ново невреме после она пред десетина денови повторно ј погоди Белгија. Посебно се погодени провинциите Намур и Валон Барбан кои се наоѓаат југоисточно од Брисел и кои веќе еднаш беа на удар на поплавите во кои загинаа 36 лица.

Се очекува невремето да потрае неколку денови.

Поројните дождови предизвикале значителни штети посебно во Динан, каде поројот носел многу автомобили.

Бројот на настрадани во Белгија и соседните земји се зголеми на 210, а се проценува дека обновата на погодените подрачја ќе кошта на милјарда евра.

Фото: GC NewsDesk

Сподели на:

Leave a Reply

Your email address will not be published.