Спорт

На ЛОИ во Токио засега Кинезите со 11 медали, Американците со 10

Според бројот на освоени одликувања по првите два натпреварувачки дена на Летните олимписки игри во Токио, на прво место е Кина.

Кинезите досега имаа 11 одликувања, од кои шест златни. Веднаш зад нив според бројот на најсјани одликувања е домаќинот Јапонија со пет златни медали.

Американците по вчерашниот ден без ниту еден медал, денеска стигнаа до 10 одликувања од кои четири златни, а понатаму следат Кореја, Русија и Италија.

Вкупно 40 земји досега имаат освоено барем еден медал на ЛОИ во Токио.

Сподели на:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *