Кујна

Рецепт: Погача риба

Тесто: 1 чаша јогурт, 1 чаша млеко, 3 јајца, 2 филџани масло, 1 кг брашно, 1 стасан квасец, лажицасол, 250 гр маргарин

Начин на подготовка: Се замесува тестото и се дели на три дела. Од секој дел се расукува кора, се премачкува со маргарин и се оставаат во фрижидер дваесетина минути. Постапката се повторува и во зависност од тоа тестото ќе се листа. Потоа се расукува повторно кората и се засекува по страните и се прави во форма на риба. Се премачкува со матена белка и се премачкува со сусам.

Рецепт на Емилија Минова Купенкова

Сподели на:

Leave a Reply

Your email address will not be published.