Македонија

Утре на скопскиот аеродром ќе биде пречекана пратката вакцини од Ковакс механизмот

Делегација на Министерството за здравство и претставници од неколку организации ќе ја пречекаат пратката вакцини која треба да пристигне утре на аеродромот во Скопје. 

Министерот за здравство д-р Венко Филипче и делегација во која ќе бидат членови на дипломатскиот кор во РСМ, преставници на СЗО, УНИЦЕФ и регионалната канцеларија на ОН, утре (28.03.2021) на меѓународниот Аеродром во Скопје ќе ја пречекаат првата пратка на вакцини против Ковид 19 кои треба да пристигнат во државата преку Ковакс механизмот.

Сподели на:

Leave a Reply

Your email address will not be published.