Спорт

Белоруската атлетичарка Циманоскоја бара азил во Германија или Австрија

Белоруската атлетичарка Кристина Циманоскаја ( 24 )која против нејзина лична волја сакаа со авион да ја испратат назад во Белорусија, веќе е под заштита на јапонската полиција, а во случајот веќе се вклучи и УНХЦР, извести Меѓународниот олимписки комитет. Во понеделникот Циманоскаја требаше да се натпреварува во трката на 200 м, но на аеродромот Ханеда […]

Сподели на: